Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 9 decembrie 2009

CATAIF CU CREMA DE SMÂNTÂNĂ



Ingrediente:

300 gr fidea fina
300 gr unt

Pentru crema:
2 linguri de lapte
4 linguri de smântână 15% grasime
6 lingurite amidon de porumb
2 lingurite apa de flori de portocal
3 linguri zahăr

Sirop:
2 linguri de zahăr
1 lingură de apă
1 lamaie (suc)
1,5 lingurite apa de flori

Pentru decor:
fistic
visine conservate

Preparare:

Într-o cratiţă puneti laptele, smântâna, amidonul diluat in putin lapte. Se adaugă zahărul. Amestecati. Fierbeti la foc mediu până când amestecul incepe sa fierba incet. Micsorati focul, fierbeti până se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati apa de flori. Lasati crema sa se raceasca.

Prepararea siropului:

Puneti apa la fiert. Se adaugă zahărul. Fierbeti aproximativ 10 minute pe foc mediu. Adaugati sucul de lamiae si fierbeti alte 2-3 minute. Lasati siropul sa se raceasca.

Prepararea cataifului:

Se topeşte untul.
Ungeti cu unt topit formele de briose. Stropiti putin fideaua cu apa. Luati cate putin di fidea si puneti-o in formele de brioşă, ungeti fideaua cu unt topit cu ajutorul unei pensule, si presati putin în tava, pana capata forma de cosulet. Adaugati in fiecare cosulet cate 2 linguri de smântână rece, poate mai puţin daca formele sunt mici. Acoperiti cu fidea, ungeţi cu unt din abundenta si presati uşor.

Puneti in cuptorul preîncălzit, la 200 grade. Cand fideaua va capata o frumoasa culoare maro-aurie, prăjiturile sunt gata! Scoateţi prăjiturile din formele de brioşă, puneti-le pe o farfurie. Se toarnă sirop rece. Garnisiti cu fistic şi visine conservate.


Un comentariu: