Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 29 septembrie 2009

CASTRAVETI LA OTET-dupa reteta bulgareasca



Ingrediente:
castraveciori
sare
zahar
boabe de mustar
boabe de piper
ceapa
marar uscat
cimbru
otet alb, de vin
apa




Preparare:

Se spala castravetii. Ceapa se taie rondele fine. In fiecare borcan se pun: cateva boabe de mustar, cateva boabe de piper, cateva feliute de ceapa, cimbru si marar uscat.

Se aseaza castraveciorii in borcan, cat mai bine cu putinta, asa fel incat sa ramana cat mai putin spatiu.

In fiecare borcan de 800g se pune cate o lingura rasa de sare, o lingura cu varf de zahar, otet de doua degete si se completeaza cu apa. Se sigileaza si se aseaza pe capac pentru 5 minute.

Se invelesc borcanele cu hartie de ziar sau cu carpe si se pun intr-o cratita larga la fiert cu apa rece. Sunt gata cand a inceput sa fiarba zeama din borcan iar castravetii si-au scimbat culoarea.

Se scot borcanele din cratita in care au fiert si se invelesc cu paturi.
Cand s-au racit complet se aseaza in camara.

Dupa 10 zile se pot manca.
Se pot pastra si 2 ani!

4 comentarii:

  1. am pus si eu , deabea astept sa gust sa vedem cum se prezinta, o sa va anunt cum sunt;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta nu mai rezista ei timp de doi ani:))

    RăspundețiȘtergere
  3. "Uita" un borcan pe un raft mai in spate si daca suntem sanatosi/sanatoase, mai vorbim peste doi ani!

    RăspundețiȘtergere