Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 11 decembrie 2011

TURTĂ DULCE CU NUCI


Ingrediente:

250 g unt la temperatura camerei
250 g de zahar (având diabet, am pus 150 g fructoză)
4 ouă
2 linguri cu miere de albine
350 g făină
3 linguri cu cacao
Un vârf de cuţit de bicarbonate stins cu o linguriţă esenţă natural de vanilie
250 g nuci tocate grosier
O linguriţă condimente (un vârf de cuţit de scorţişoară, 3-4 cuişoare,2 boabe de enibahar, un vârf de cuţit de praf de ghimbir, o steluţă de anison stelat, 2 păstăi de cardamom puse toate în mojar şi amestecate bine
100 g ciocolata (am folosit albă)
O linguriţă de ulei
O lingură de lapte
Ornamente de ciocolată

Preparare:

Se ia puţin unt şi se unge tava, apoi se tapetează cu făină. Restul de unt se pune în robot şi se freacă cu zahărul (fructoza).

Se pun apoi cele 4 ouă şi se amestecă în continuare.

Se adaugă mierea de albine şi icarbonatul stins cu esenţa de vanilie. Făina se cerne împreună cu cacaoa şi condimentele.
Se amestecă până se combină. Se adaugă nucile  (cantitatea este orientativă; se pot pune cât de multe), tocate grosier, amestecând cu o paletă. Se toarnă compăziţia în tava pregătită şi se pune în cuptorul preîncălzit.
În 35-40 de minute este gata (se probează cu scobitoarea).

Ciocolata albă împreună cu uleiul şi laptele se pune la microunde sau pe baia de apă. Când s-a topit se toarnă peste turta dulce scoasă din cuptor şi lăsată să se răcorească. Se presară ornamente de ciocolată.







Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu