O ceapă uscată
Un morcov
½ kg cartofi
2 legături de lobodă roșie
O legătură de ceapă verde
O legătură de pătrunjel verde
O legătură de leuștean
250 ml borș (sau după gust)
Sare după gust
Preparare:
Se pun la fiert 2 l de apă. Când apa fierbe se adaugă pe
rând: ceapa uscată tocată cubulețe,
morcovul
și cartofii tăiați cubulețe.
Se
lasă să fiarbă. Ceapa verde se taie bastonașe.
Loboda se spală frunză cu frunză
și se taie fâșii.
Când cartofii sunt aproape fierți se adaugă loboda
și ceapa verde
precum și borșul fiert separat.
Se adaugă pătrunjel tocat
și se potrivește de sare și de borș, dacă mai trebuie.
Se ia oala de pe foc și se
adaugă leușteanul.
Se acoperă oala cu capac, se lasă 10 minute după care se
poate servi.
Este la fel de bun cald sau rece.
Dacă nu doriți să fie de post se
poate drege cu o lingură cu smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu