Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 17 mai 2013

BORȘ CU CARTOFI, LOBODĂ ROȘIE ȘI LEUȘTEAN

Ingrediente:
O ceapă uscată
Un morcov
½ kg cartofi
2 legături de lobodă roșie
O legătură de ceapă verde
O legătură de pătrunjel verde
O legătură de leuștean
250 ml borș (sau după gust)
Sare după gust 

Preparare:
Se pun la fiert 2 l de apă. Când apa fierbe se adaugă pe rând: ceapa uscată tocată cubulețe,
 
morcovul
 
 și cartofii tăiați cubulețe.
 
Se lasă să fiarbă. Ceapa verde se taie bastonașe.
 
Loboda se spală frunză cu frunză și se taie fâșii.
 
Când cartofii sunt aproape fierți se adaugă loboda
 
și ceapa verde
 
precum și borșul fiert separat.
 
Se adaugă pătrunjel tocat
 
 și se potrivește de sare și de borș, dacă mai trebuie.
 
Se ia oala de pe foc și se adaugă leușteanul.
 
Se acoperă oala cu capac, se lasă 10 minute după care se poate servi.
 
Este la fel de bun cald sau rece.
 
Dacă nu doriți să fie de post se poate drege cu o lingură cu smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu