Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 27 mai 2009

PRĂJITURĂ CU BRÂNZĂ NEW YORK


Sursa de inspiratie: http://www.cevabun.ro/prajitura-cu-branza-new-york/
Ingrediente:
1 kg brânză dulce de vaci
zahăr dupa gust
3 plicuri budinca de vanilie
vanilie
coajă rasă de la 1 lămâie
1 1/2 linguriţă suc de lămâie
7 ouă
500 ml smântâna
1 lingura de unt
un vârf de cuţit de sare
un praf de copt
stafide
apa de flori

Preparare:
1.Încingeţi cuptorul la 190 de grade C. Imbracati cu hârtie de copt fundul si peretii laterali ai unei tăvi rotunde cu marginea detaşabilă, care in prealabil a fost unsa cu unt topit.

2. Puneţi brânza dulce într-un castron şi amestecaţi timp de 2 minute cu mixerul, la viteză mică. Adaugaţi treptat ouale, zahărul, apoi praful de budinca şi un vârf de cuţit de sare, amestecând în tot acest timp cu mixerul, la viteză redusă.


3. Adaugaţi vanilia, coaja de lamaie, praful de copt stins cu sucul de lămâie. Amestecaţi bine smântâna până se omogenizează, apoi adaugaţi treptat în castron. Continuaţi să amestecaţi cu mixerul la viteza cea mai mică.

4.Turnaţi umplutura in tava pregatita, presarati din belsug stafide şi introduceţi tava în cuptor 25 de minute la o 110 grade C.

Opriţi focul şi lăsaţi prăjitura să se răcească odată cu cuptorul timp de minim două ore (daca la mijloc pare moale, nu va impacientati, cand se raceste, se intareste).
Scoasa din cuptor

desprindeti hartia de copt

rasturnati pe un platou


SFAT: Dacă vreţi ca prăjitura cu brânză să aibă o compoziţie cremoasă, lăsaţi uşa de la cuptor uşor deschisă, dacă doriţi prăjitura mai uscată, lăsaţi uşa închisă.
New York Cheese cake se serveşte a doua zi, după ce a stat întreaga noapte în frigider, cu toping de caramel, ciocolată sau fructe de pădure.

Eu am servit cu frisca si toping de caramel pe care l-am facut astfel:
Am pus intr-un ibric cateva linguri de zahar pe care l-am caramelizat, avand grija sa nu se arda.




Am stins cu 3-4 linguri de apa calda si am lasat pe foc pana s-a topit tot zaharul si siropul a prins consistenta.

Si finalul:


2 comentarii:

  1. Delicioasa prajitura, tocmai buna pentru perioada asta!
    As inhata o felie acum...
    un salut!
    nicoleta

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti trimit intrega prajitura cu draga inima, dar deocamdata numai virtual, pentru ca in realitate e mancata din ziua in care am facut-o!
    pupici
    Geta

    RăspundețiȘtergere