Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
joi, 30 iulie 2009
TORT CU MOUSE DE COCOS SI JELEU DE PEPENE GALBEN
Pe 27 iulie, copii mei Elena si Mircea au implinit un an de casnicie.
Cu aceasta ocazie, sambata, pe o caldura de 40 grade, am facut un tort mai putin dulce (nu am pus zahar, ci l-am indulcit numai cu ingredientele pe care le contine), care a fost foarte apreciat de sarbatoriti, cu toate ca din cauza caldurii ornamentele de ciocolata au avut de suferit.
Iata reteta:
Blatul:
Ingrediente:
Un pachetel de biscuit cu cacao
O mana de nuci si migdale
100 g unt
0 ciocolata (100 g), cu aroma de rom
Preparare:
Am pus in robot nucile si migdalele si le-am sfaramat putin. Am adaugat biscuitii si i-am sfaramat si pe ei.
Untul cu ciocolata le-am topit pe baia de abur si le-am adaugat la amestecul de nuci si migdale cu biscuit. Cu aceasta pasta am imbracat fundul formei de tort cu peretii detasabili, dupa care am dat tava a rece.
Mousse de cocos
Ingrediente:
1 conserva lapte de cocos (400 ml)
400 ml frisca lichida
1 conserva lapte condensat (320 ml)
1 lingurita esenta de vanilie
2 plicuri gelatina (20 g)
50 g nuca de cocos rasa
Preparare:
Laptele de cocos se amesteca cu laptele condensat , nuca de cocos si esenta de vanilie.
Frisca am batut-o, iar gelatina amestecata cu apa rece, ca sa se umfle, apoi dizolvata complet la bain-marie.
Se amesteca toate si se aseaza pe blatul de tort
Jeleu de pepene galben:
Ingrediente:
- 1 pepene galben ( cca. 1 kg)
- 5 linguri suc de lamaie
- 1 lingura lichior de banana
- 75 g. zahar (eu nu am pus)
- 20 g. gelatina
- 500 g. frisca
Preparare:
Pepenele se taie in 4, se scot samburii si se decojesc
Din pulpa de pepene se taie 2 felii groase de 2 cm.
Cu o formele de flori de la Wilton am scos apoi flori, care se stropesc cu 1 lingura suc de lamaie si cu lichior de banane dupa care se dau la frigider
Restul de pulpa de pepene se paseaza cu mixerul, impreuna cu zaharul si 4 linguri de suc de lamaie
Gelatina se inmoaie cca. 10 minute in apa rece si se dizolva la foc moale. Se toarna in fir subtire peste piureul de pepene:
Se introduce la frigider 15 minute.
Se bate frisca. Cand piureul de pepene incepe sa se intareasca, se inglobeaza in el frisca
Crema de fructe se repartizeaza peste mousul de cocos, care s-a intarit si se niveleaza
Tortul se da la frigider cel putin 2 ore. Eu l-am lasat de seara pana dimineata.
Cu putin timp inainte de momentul servirii, se indeparteaza inelul si se decoreaza dupa fantezie
si flori pentru nora mea, Elena.
Astazi baiatul meu cel mic, Mircea a implinit 32 de ani.
La multi ani, Mircea!
Voi reveni in zilele urmatoare cu imagini ale aperitivelor si celor doua torturi pe care le-am pregatit cu aceasta ocazie..
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
cum trebuie sa fie laptele condensat,mai gros ca o crema sau mai fluida?ca se gasesc mai multe feluri!
RăspundețiȘtergerece diametru ai folosit?
RăspundețiȘtergereTava are diametrul de 25 cm.
RăspundețiȘtergereIn fotografia cu telul (a doua de sus), ce este mai galbui pe fundul cratitei este laptele condensat iar dreptunghiul in care este telul este laptele de cocos.