Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
luni, 18 aprilie 2011
RULOU DE COD ÎN SOS ALB
Ingrediente:
• file de cod
• smântână
• capere
• unt
• vin alb sec
• ardei gras roşu
• morcov
• dovlecel
• lămâie
• ulei
• sare, piper
• un castravete
• câteva fire de mărar verde, tocat mărunt
Preparare:
Se curăţă morcovii de coaja, apoi se taie in felii lungi si subtiri (julien). Dovlecelul se taie de asemenea fâşii, la fel şi ardeiul gras.
Se unge apoi cu ulei o folie de aluminiu, se presara piper măcinat mare şi sare, apoi se asaza un fileu de cod, care are carne albă.
Se asaza apoi legumele taiate julien peste fileul de peşte apoi se rulează peştele, după care se stropeşte cu puţin vin alb, sec. Se inchide bine folia apoi se asaza ruloul în tavă, în picioare.
În tavă se adaugă puţin vin alb, apoi se dă la cuptor - la 200 de grade timp de 12 minute.
Între timp se topeşte puţin unt în tigaie, după care se adaugă 2-3 linguriţe de capere, zeamă de lamâie, 2-3 linguri de smântână grasă şi se presară piper.
Se feliază apoi subţire un castravete, pentru decorul final. Feliile se pun în cerc pe farfurie, iar în centru se adaugă sosul de smântână cu capere. Dupa ce este gata, se aşează fileul de peşte în mjloc, peste sos. Se presară mărar verde deasupa fileului de peşte.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu