120 g făină
120 g unt
120 g zahăr
40 g cacao
Un gălbenuș
2 linguri cu lapte
Un vârf de cuțit de sare
Esență de vanilie
Un albuș de ou bătut ușor
Caramel sau ciocolată topită
Preparare:
Într-un bol se
amestecă făina cu cacaoa și sarea. Separat untul se freacă spumă cu zahărul și vanilia. Se adaugă galbenușul și laptele apoi ingredietele
uscate și se omogenizează. Aluatul obținut se înfășoară în folie și se dă la frigider minim
o oră.
Cuptorul se preînc ălzește la 180 0 C. Din aluat
se formează biluțe,
care se tăvălesc prin albușul de ou bătut lejer cu
furculița după care se dau prin nuca tocată (sau sfărâmată).
Cu o linguriță (sau alt obiect rotund) se face câte o
adâncitură in fiecare bilă de aluat.
Se dă tava la cuptor ăentru 10-15 minute. Cât sunt încă
calde se reapasă cu lingurița, menținând astfel adâncitura. Se umplu cu caramel
sau ciocolată topită.
Sunt foarte aspectoase și bune.