Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
sâmbătă, 19 iunie 2010
LINTE BATUTA CU USTUROI VERDE
Ingrediente:
o cana de linte mica
3-4 cepe
2-3 fire de usturoi verde
o crenguta de cimbru
100 ml ulei
sare si piper dupa gust
Preparare:
Se alege si se spala lintea. Se pune la fiert cu 4 cani de apa (la o masura de linte 4 masuri de apa)si un pic de sare. Se adauga o ceapa intreaga (curatata de coaja si spalata), o capatana de usturoi si o crenguta de cimbru.
Se fierbe pana scade toata apa si lintea este moale. Se scot ceapa, usturoiul si crenguta de cimbru.
Separat se curata 3 cepe mari si se taie "pestisori".
Se calesc intr-o lingura de ulei pana capata o culoare frumoasa, maronie, dar nu arsa.
In robotul de bucatarie sau in blender se pun 2-3 fire de usturoi, taiate in bucati de 2-3 cm.
Se adauga lintea fiarta,
uleiul, sare si piper si se proceseaza pana se obtine o pasta.
Se aseaza in salatiera si se decoreaza cu ceapa calita si usturoi verde tocat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Foarte interesanta lintea asta batuta!. Numai ca fara ceapa prajita... Colecistul meu ar incepe sa tipe in gura mare daca as manca, desi de placut imi place! O duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergere