Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 22 aprilie 2011

PASTRAMĂ DIN PIEPT DE PUI CU MIERE SI BOIA DE ARDEI


Ingrediente:
cca 1 kg piept de pui dezosat, fără piele şi tendoane
Pentru marinată:
o lingură de sare
o lingură de zahăr brun
2-3 frunze de dafin
apă, atâta cât să acopere carnea
câteva boabe de ienibahar
câteva boabe de mix de piper
Pentru glazură:
o linguriţă de miere
o lingură ulei de măsline
o linguriţă sos de soia
o linguriţă boia de ardei
1/2 linguriţă de piper măcinat

Preparare:
Carnea se va marina în 2 etape: marinare propriuzisă şi glazurare.
1. Pentru prima marinare se pune într-un vas cu capac zahărul, sarea, boabele de ienibahar, piper şi foile de dafin. Se completează cu apă (atâta încât să acopere carnea) şi se amestecă să se dizolve sarea şi zahărul. Se adaugă carnea şi se acoperă vasul cu capac. Se dă vasul la frigider pentru 24 de ore.

2. Glazurarea: Dupa 24 de ore carnea se scoate din marinată, se clăteşte şi se pune pe prosoape de hârtie să se usuce. Se pregăteşte apoi glazura.
Se amestecă sosul de soia, uleiul, boiaua de ardei, piperul şi mierea. Cu acest sos se unge pieptul de pui pe toate părtile, se aşează din nou în vasul cu capac (după ce prima marinată a fost aruncată) şi se pune la frigider pentru alte 24 de ore (se poate şi mai puţin, dar minim 5 ore trebuie să stea în acest sos).

Câte 2-3 bucăţi de piept se leagă bine cu aţă de bucătărie, pe toată lungimea, dându-i forma de sul. Într-o tavă dreptunghiulară se pune o folie de aluminiu, se aşează carnea desupra şi se dă la cuptor pentru cca 75 de minute. Primele 30 de minute se ţine pastrama acoperită cu folia, să se înăbuşe, apoi se descoperă şi se lasă să se rumenescă, stropind din când în când rulourile cu jiul din tavă(sosul lăsat).

Se lasa rulourile să se răcorească 10 minute, se taie aţa cu care au fost legate şi se feliază.
Se poate consuma şi de către diabetici, atât caldă, ca fel principal, cât şi rece, ca aperitiv.

Sursa:http://www.povarenok.ru/recipes/show/37172/

2 comentarii: