Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 19 mai 2011

BUDINCUŢE CU SOS DE PORTOCALE


Ingrediente:

pentru o budincuţă:
Un ou
O linguriţă de miere de albine
O linguriţă de amidon de porumb
200 ml lapte
Coaja de portocală şi/sau ¼ baton de vanilie
Câţiva stropi de ulei pentru uns bolul

pentru sosul de portocale:
O portocală
O linguriţă de fructoză
O linguriţă rasă de amidon de porumb

Preparare:
Budincuţa:
Oul şi mierea de albine se bat bine cu mixerul. Amidonul amestecat cu laptele se toarnă peste ou şi se mai bate până se omogenizează bine. Se adaugă aromele.
Un bol de ceramică sau de porţelan se unge cu puţin ulei. Se toarnă compoziţia în bol iar bolul se aşează într-un vas cu apă (apa trebuie să ajungă până la jumătatea bolului). Se dă la cuptor pentru 20-30 de minute.

Între timp se prepară sosul de portocale:
Se curăţă portocala de coaja galbenă, cu atenţie pentru a nu lua şi din partea albă, care este amară. Se toacă mărunt şi se pune în vasul în care vom pregăti sosul.
Portocala se filetează, adică după ce a fost curăţată de coajă (inclusiv partea albă), se taie felii, îndepărtând partea albă care desparte feliile şi sâmburii. Ce rămâne după filetare se stoarce bine de zeamă, care se pune peste coji. Se adaugă fructoza şi se pune vasul pe foc moderat până începe să fiarbă (dacă este prea puţină zeamă se mai stoarce o portocală sau se adaugă puţină apă). Se adaugă feliile de portocale. Amidonul se dizolvă în puţină apă şi se toarnă peste sosul de portocale care fierbe. Se amestecă până sosul devine sticlos (nu prea mult) şi se ia de pe foc, lăsându-l să se răcească.

Budincuţa coaptă se răstoarnă pe un platouaş şi se acoperă cu sosul de portocale. Se serveşte rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu