Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 21 ianuarie 2013

CIUPERCI PLEUROTUS CU SMÂNTÂNĂ ȘI USTUROI



Ingrediente:
½ kg ciuperci pleurotus
O ceapă mică
O lingură cu unt
2-3 linguri cu smântână grasă
O lingură cu maioneză (facultativ)
2 căței de usturoi
Câteva fire de mărar sau pătrunjel verde
Sare și piper după gust

Preparare:
Ciupercile 

se spală, se scurg bine și se toacă mărunt. 

Se pun la fiert în puțină apă și se dau câteva clocote. Se pune untul la încins într-o tigaie. Se pune ceapa tocată mărunt. Când ceapa a devenit sticloasă se adaugă ciupercile și se călesc împreună până scade tot lichidul.

Se lasă să se răcească. Usturoiul se toacă mărunt. Ciupercile reci se amestecă cu smântâna, maioneza, verdeața și usturoiul tocate. Se potrivește de sare și piper și se servește pe felii de pâine proaspătă sau prăjită sau pe biscuiți sărați.



Un comentariu: