Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

CĂRTICELE



Când eram copil, la noi în casă de Anul nou, înafară de tort, prăjiturile preferate erau Cremșnitul și Cărticelele. Cum aluatul franțuzesc nu se găsea în comerț, ca acum, acesta era pregătit în casă, cel mai bun fiind cel la care se folosea osânza albă de porc. Mama mea era specialist la prepararea acestui aluat iar mie imi revenea sarcina (deloc plăcută pentru mine) de a ”plimba” aluatul între cămară (unde se afla frigiderul) și bucătărie unde lucra mama.
Eu nu am preparat în casă aluatul franțuzesc ci l-am cumpărat din comerț.
Ingrediente:
Aluat franțuzesc
Rahat sau dulceață de trandafiri amestecată cu nuci tocate
Zahăr pudră pentru pudrat

Preparare:
Se taie dreptunghiuri din aluat franțuzesc. Se pune le mijloc umlutura (am folosit numai rahat), se îndoaie și se presează puțin la mijloc, formându-se ca niște cărticele închise care în timpul coacerii se vor ”deschide”. Se pun cărticelele în tavă 

și se coc la foc iute. 

Calde, se presară cu zahăr pudră.

Sunt delicioase și foarte simplu de făcut.

Un comentariu: