Ingrediente:
Costiță proaspătă de porc
Cârnați de casă (proaspeți sau afumați)
Brânză sărată de oi (caș pus de cu vară la putină, cu
sare)
Câte 1 ou de persoană
Mămăligă
Preparare:
Este cel mai simplu și rapid mod de a prepara o masă
delicioasă, ce-i drept cam plină de calorii, dar o dată, de două ori pe an,
merge!
Carnea se taie bucăți potrivite
și se prăjește, fără nici
un adaos, într-un vas de tuci (ceaun). Dacă nu aveți, merge și un wok. Când bucățile
sunt rumenite frumos,
se scot într-un vas și se mențin calde. În untura
rezultată se prăjesc cârnații tăiați bucăți cam de 4-5 cm.
Între timp se face
mămăliga.
Se așează mămăliga pe farfurie, se pun deasupra bucăți de
carne și cârnați. În untura în care s-au prăjit carnea și cârnații se fac ouăle
ochi, care se așează peste carnea din farfurii. Se toarnă o lingură din untura în care s-au prăjit carnea și cârnații
iar deasupra se rade din belșug brânza tare de oaie.
Mult mai ușor se prepara tochitura în copilăria mea, când
carnea și cârnații erau păstrați ”la putină” sau ”la borcan”, în untură. Atunci
mama făcea mămăliga, scotea carnea și cârnații de la borcan, îi încălzea, spărgea
și un ou, două, rădea sau sfărâma deasupra brânza și gata masa! Tatei îi plăcea
tochitura fără brânză dar cu varză murată, pe care o ”plimba” prin untura din
farfurie...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu