Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 31 ianuarie 2013

OCHIURI NEOBIȘNUITE

Ce poate fi neobișnuit la un ou ochi?
Se pare că poate.
Specialiștii apreciază că prin congelarea produselor  se distrug unele bacterii dăunătoare (la fel ca în cazul fierberii), iar unele produse capătă proprietăți neobișnuite.
Așa se întâmplă și cu gălbenușul de ou.
În această rețetă se folosesc ouă pretratate la rece, obținând un preparat neobișnuit, surprinzător de gustos în care gălbenușul se consumă crud, sau mai bine spus negătit termic (daca cumva, cineva se teme să mănânce  ouă crude,să renunțe).

Ingrediente:
2 ouă
O linguriță de caviar roșu
Sare
Puțin unt sau ulei vegetal
Mărar verde (sau pătrunjel)
O felie de pâine de secară sau neagră

Preparare:
Ouăle se spală bine, se șterg și se pun în congelator pentru 3 zile.
 
Se scot din congelator și se țin la temperatura camerei timp de o oră.
Apoi se separă albușurile de gălbenușuri.

Peste albușuri se presară sare și se  prăjesc în puțin unt sau ulei, cu ajutorul unei forme speciale de cerc, inimioară, floare, etc.

Când albușul s-a întărit se așează pe farfurie, deasupra se aranjează gălbenușul și se decorează cu caviar și puțină verdeață.
 
Se servește cu o felie de pâine neagră sau de secară.
 
Când se mănâncă, se taie gălbenușul în jumătate
 
şi se unge pe pâine.
 
Gustul este foarte similar cu al untului, doar mai fin, mai delicat. Neasteptat, și deosebit de  gustos!

 

 

 

 

 

2 comentarii:

  1. eu chiar vreau sa incerc treaba asta, suna prea bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant de stiut.Multumim mult.
    Cu stima,
    Olivia

    RăspundețiȘtergere