Se
pare că poate.
Specialiștii
apreciază că prin congelarea produselor se
distrug unele bacterii dăunătoare (la fel ca în cazul fierberii), iar unele
produse capătă proprietăți neobișnuite.
Așa
se întâmplă și cu gălbenușul de ou.
În
această rețetă se folosesc ouă pretratate la rece, obținând un preparat neobișnuit, surprinzător de gustos în care
gălbenușul se consumă crud, sau mai bine spus negătit termic (daca cumva, cineva
se teme să mănânce ouă crude,să renunțe).
Ingrediente:
2
ouă
O
linguriță de caviar roșu
Sare
Puțin
unt sau ulei vegetal
Mărar
verde (sau pătrunjel)
O
felie de pâine de secară sau neagră
Preparare:
Ouăle
se spală bine, se șterg și se pun în congelator pentru 3 zile.
Se scot din
congelator și se țin la temperatura camerei timp de o oră.
Apoi
se separă albușurile de gălbenușuri.
Peste
albușuri se presară sare și se prăjesc
în puțin unt sau ulei, cu ajutorul unei forme speciale de cerc, inimioară,
floare, etc.
Când albușul s-a întărit se așează pe farfurie, deasupra
se aranjează gălbenușul și se decorează cu caviar și puțină verdeață.
Se servește
cu o felie de pâine neagră sau de secară.
Când se mănâncă, se taie gălbenușul
în jumătate
şi se unge pe pâine.
Gustul este foarte similar cu al untului, doar
mai fin, mai delicat. Neasteptat, și deosebit de gustos!
eu chiar vreau sa incerc treaba asta, suna prea bine ;)
RăspundețiȘtergereFoarte interesant de stiut.Multumim mult.
RăspundețiȘtergereCu stima,
Olivia