O redau
exact asa cum am primit-o, cum a executat-o el si cu fotografiilr aferente:
Uite reteta,
una simpla.
Ingrediente gratar:
4 inele de
somon cam 2cm grosime
1 lime sau
1/2 lamaie
sare
piper
Ingrediente Salsa:
1 mango
barosan (0,4 - 0,5 kg) pulpa fara coaja si fara sambure
1 ceapa
rosie tocata foarte marunt
2 fructul
pasiunii
frunze de
basilicum proaspete
zeama de la
1/2 lime
Preparare Somon:
Bucatile de somon se spala bine in apa rece si
apoi se usuca cu un prosop din hartie. Se pun intr-un vas intins (nu din metal)
si se stropesc cu zeama de lime sau lamaie si se presara sare si piper dupa gust.
Se lasa asa cat timp dureaza prepararea garniturii salsa.
Preparare Mango Salsa:
Intr-un
castron din sticla (pentru ca sosul arata foarte bine) se pune mango-ul taiat
bucati (cam 1cmc) si cu ceapa rosie tocata foarte marunt. Cele doua fructul
pasiunii se taie in doua si intregul continut se pune peste mango si ceapa
rosie apoi adauga frunzele de basilicum si zeama de la 1/2 lime. Se pune sare
dupa gust si se amesteca usor ca sa nu stricam bucatile de mango. Acoperim
castronul cu folie si il lasam la temperatura camerei pana la servire
(aproximativ 10 minute).
Pe gratarul
incins la foc mediu bucatile de somon se coc cate 3-4 minute pe fiecare parte
si se servesc imediat cu salsa.
si se servesc imediat cu salsa.
Pupici!
Interesanta reteta asta, de pus pe lista ;)
RăspundețiȘtergere