Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 23 iunie 2014

DULCEAȚA DE RUBARBĂ CU CĂPȘUNI


După dulceața de rubarbă  am încercat-o și pe aceasta de rubarbă cu căpșuni. 
E dulce-acrișoară (rubarba calmează puțin dulceața căpșunilor) cu o aromă și o culoare divine. 
Este printre cele mai fine și mai aromate dulcețuri.

Ingrediente:
1 kg rubarbă
1 kg căpșuni
1 kg zahăr
500 ml apă
Preparare:
Tijele de rubarbă 

se spală, se curăță de coji și se taie bastonașe 

la fel ca pentru dulceața de rubarbă. 
Căpșunile 

se spală, li se înlătură codițele și dacă sunt mici (ca ale mele) se taie în două, 

dacă sunt mai mari se taie felii.
Zahărul împreună cu apa se pun pe foc și se fierb până se obține un sirop legat (picătura stă ”bob”). 

Se adaugă căpșunile și rubarba 
și se fierbe dulceața până se leagă iarăși siropul. 
Cât fierb fructele nu se amestecă cu lingura cel mult se ia spuma de deasupra și se scutură cratița din când în când. Fierbinte se pune în borcane care se așează 5 minute pe capac

 apoi se răcesc între pături.






Un comentariu: