Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 12 aprilie 2009

RULADA DIN PULPA DE BERBECUT CU SPANAC SI LEURDA

Ingrediente:
O pulpa de berbecut dezosata
usturoi,sare si piper
pentru umplutura(toate taiate fin):
o ceapa mai mica
3-4 catei de usturoi
500 g frunze de spanac sau 250 g spanac congelat
2 legaturi leurda
1 legatura patrunjel verde
1/2 ardei gras rosu
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 ou
cimbru sau alte condimente dupa gust
1 cub Knorr de legume
1 pahar de vin
putin ulei

Preparare:
Spalam si stergem pulpa, indepartam grasimea (daca are), o ajustam sa-i dam forma dreptunghiulara o impanam cu cateii de usturoi taiati feliute si o batem putin cu ciocanul de snitele.
Condimentam cu cimbru, sare si piper.

Incingem putin ulei si adaugam ceapa uscata, apoi spanacul, dupa cateva minute o legatura de leurda tocata grob, ceapa verde si ardeiul gras taiat cubulete Le calim foarte putin si dam tigaia deoparte. Cand s-a racorit adaugam oul, sare, piper, cubul de Knorr, putina nucsoara rasa si amestecam bine.

Peste carnea pregatita ca mai sus se presara patrunjelul tocat marunt, cealalta legatura de leurda, usturoiul verde tocat marunt. La un capat se pune umplutura.



Rulam, legam cu ata alimentara si o punem intr-o tava, stropim cu putin ulei si adaugam putina apa calda.
Pentru aspect se cresteaza superficial (atentie, sa nu taiati ata) si se unge rulada cu boia de ardei.

Se acopera tava cu staniol si se da la cuptor (care a fost preincalzit), si se lasa sa se coaca. Dupa vreo ora se indeparteaza staniolul de deasupra, se toarna vinul si se lasa sa se rumeneasca. Se incearca daca este gata cu o scobitoare lunga sau cu un cutit subtire: daca zeama nu are culoarea rosiatica ci este limpede, rulada este gata.
Se scoate pe un platou.







Sosul ramas se scurge intr-un vas mai mic, se fierbe pana mai scade (daca e prea subtire) si se ingroasa cu o lingurita de amidon alimentar. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga usturoi verde pisat.
e foarte buna cu acest sos, cu orice garnitura (cartofi natur, piure, orez) si cu salata alaturi. Eu am facut o salata de primavara.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu