Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
luni, 21 septembrie 2009
TORT CU BRANZA SI CIOCOLATA
Ingrediente
Blat:
150 g biscuiti
150 g nuca
150 g unt
3 linguri cacao
2 linguri zahar (obtional)
Crema:
1 kg branza de vaci
300 ml frisca lichida
100 g zahar
5 oua
100 g ciocolata alba, taiata bucati
o mana de stafide
esenta de rom sau vanilie
Mod de preparare
Se pun in robot nucile si se sfarma grosier. Se adauga biscuitii, zaharul,cacaoa si untul (la temperatura camerei) si se omogenizeaza.
Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila si se formeaza baza.
Toate ingredientele pentru crema (in afara de ciocolata si stafide) se pun in robot si se mixeaza pana au devenit o crema fina si pufoasa.
Se adauga ciocolata si stafidele.
Se toarna crema peste blatul de biscuiti, se uniformizeaza
si se da la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumenesca.
Cat era inca fierbinte am turnat deasupra glazura de ciocolata, preparata din 100 g ciocolata rasa, 100 ml frisca lichida, o lingura de cacao, o lingura de miere de albine si o lingura de coniac sau lichior:
toate ingredientele in afara de coniac se pun intr-o craticioara pe foc mic, pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc, se adauga coniacul si se mesteca bine apoi se toarna peste tortul cald. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei,
apoi se da la rece pentru minim 2 ore.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Superb!Cuvintele in plus sunt de prisos!
RăspundețiȘtergere