Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 19 septembrie 2009

CREMA DE MERE SI MASCARPONE




Ingrediente:
3 mere portivite
coaja de portocale confiate
2 lingurite de scortisoara
100 grame de miere
o cutie mascarpone
1 pliculet de zahar vanilinat
100 ml smantana pentru frisca
o esenta de vanilie
2,3 biscuiti
o lingurita de unt
pentru decor
2-3 felii de mar
cateva fructe de fistic crud, sfaramate
cateva frunze de menta
cateva bobite de zmeura,
cateva boabe de strugure negru


Preparare:
Pregatim o crema din mascarpone, frisca lichida, zahar vanilinat si 50g de miere. Amestecam bine si dam la frigider.
Curatam merele, le taiem bucatele si le punem la fiert cu doua scortisoara, 50 de grame de miere si untul.




Cand mere s-au fiert, le pasam, rezultand astfel un delicios piure de mere. Daca este prea fluid se mai lasa pe foc, amestecand sa nu se prinda, ca sa scada bine.



Rupem biscuitii (am folosit Petit Beurre cu lapte) si formam cu acestia primul strat, adaugam 1-2 linguri crema de mascarpone, imediat un strat de piure de mere, apoi crema de mascarpone. La final decoram cu bucatele de mar, fistic, zmaura, bobite de strugure si frunzulite de menta. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu