Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
joi, 10 septembrie 2009
COROANA CU BRANZA SARATA
Ingrediente:
1/2 pachet de foi de placinta
1 kg de branzeturi amestecate: branza de vaci, telemea, cascaval, branza feta, branza topita etc (de care aveti sau de care va place)
patrunjel
marar
o ceapa (daca este verde, o legatura)
100 ml lapte
100 ml ulei
150 ml iaurt
seminte de care va plac: mac, susan, seminte de dovleac si/sau de floarea soarelui
un ardei iute rosu, curatat de seminte si nervuri
cimbru
sare, daca mai trebuie
putin parmezan ras
Preparare:
se pun branzeturile intr-un castron si se amesteca. Se toaca ceapa si verdeturile si se amesteca cu branza. La fel si ardeiul iute, tocat:
Laptele, uleiul si iaurtul se amesteca, batandu-le putin cu furculita.
O tava de tarta se unge cu ulei si se imbraca cu hartie de copt.
Se pune o foaie de placinta si se unge cu amestecul de lapte, ulei si iaurt.
Se procedeaza la fel cu toate cele 5-6 foi.
Pe marginea tavii se aseaza in gramajoare amestecul de branza si verdeturi
iar deasupra feliile de branza topita.
Se aduc marginile de foi peste branza.
Pe locul gol ramas in mijlocul tavii se fac cu cutitul 4 incizii in foi, astfel ca se obtin 8 triunghiuri isoscele cu varful spre centrul tavii. Se aduce fiecare triunghi cu varful spre marginea tavii, imbracand astfel branza din interior spre exterior:
Se unge placinta cu restul de amestec de lapte, ulei si iaurt
si se presara din belsug cu cimbru si seminte.
deasupra se presara putin parmezan ras.
Se coace in cuptorul preincalzit cca 30 de minute (pana se gratineaza parmezanul).
Este foarte buna atat calda cat si rece, eventual cu salata sau legume de sezon.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu