Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
vineri, 15 ianuarie 2010
PRAJITURA CU CIRESE NEGRE SI AFINE, CU GLAZURA DE CIRESE
Ingrediente:
170 g unt
190 g zahar
2 oua
300 g faina
50 g amidon alimentar
120 ml lapte
50 g cocos ras
coaja de lamîie
1 pachetel zahar vanilat
1 lingurita de praf copt
O cana cu cirese negre conservate si affine din afinata.
Preparare:
Se freaca untul cu zaharul. Se adauga zaharul vanilat ,ouale,cocosul si coaja de lamîie si se amesteca mai departe.Se amesteca faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt. Se pune cîte putina faina,si cîte putin lapte, pîna se termina. Se amesteca/mixeaza continuu. Aluatul e foarte pufos/cremos.
Se unge o forma cu unt, se toarna putin aluat pe fundul formei si se presara fructele scurse bine de zeama.
Restul fructelor se amesteca in aluat si se toarna in forma.
Se da la cuptorul preîncalzit la 170 °C,timp de 55-60 minute.
Cand este copt (se probeaza cu scobitoarea),
se scoate din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Se face o glazura din cîteva linguri de zahar pudra, cateva picaturi de zeama de lamaie si o lingura de zeama de la fructe, se freaca pana se obtine consistenta dorita (daca este prea subtire se mai adauga zahar pudra.
Am ornat cu cativa trandafiri din pasta de lapte praf cu miere.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata foarte bine este de mare efect:olfactiv si nu numai cred eu!
RăspundețiȘtergereToate bune Geta!
Arat super!
RăspundețiȘtergereDar si gustul cred ca este pe masura...vazand cu ce ingrediente este facut!
salutari!
Imi face cu ochiul reteta asta!
RăspundețiȘtergereNumai bine,
Elena