Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 9 iunie 2010

PASTRAV CU VERDETURI, LA CUPTOR




Simplu, usor de facut, delicios, sanatos!

Ingrediente:

cate un pastrav de 300-350 grame, pentru fiecare persoana
o lingura de ulei de masline
verdeturi uscate: cimbru, busuioc, rozmarin
cateva fire de usturoi verde
cateva fire de patrunjel si marar proaspat
sare si piper dupa gust


Preparare:

Pastravii se curata bine de solzi, branhii si intestine, se spala si se usuca intr-un prosop de hartie.

Se ung bine cu ulei de masline atat in interior cat si in exterior si se presara cu ierburile uscate, sare si piper. In interiorul fiecarui peste se pune cate o crenguta de patrunjel verde si/sau rozmarin si o bucatica de tulpina de usturoi verde.
Se aseaza pastravii intr-o tava unsa cu ulei de masline si se presara cu restul de usturoi si patrunjel tocat.


Se da tava la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand ochii pestelui s-au albit.
Daca doriti mai rumenit, mai lasati 5 minute pestele in cuptor.
Serviti presarat cu verdeturi si usturoi verde.


2 comentarii:

  1. Doamna Geta am vazut ca va place mult pestele ,obisnuiti sa faceti si zacusca de peste?Mari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, nu-mi place pestele. Baietii si nurorile mele sunt insa mari mancatori de peste si fructe de mare. Pentru ei am gatit peste si fructe de mare, saptamanal. Din pacate nu mai locuiesc cu mine si, desi dieta mea trebuie sa contina peste cel putin o data pe saptamana, nu prea respect.
      Zacusca de peste eu personal nu am facut, copiii mei preferand pestele proaspat. Cumnata mea are insa o reteta foarte buna de zacusca cu peste. Daca doriti i-o pot cere si sa o trimit prin email.
      Va doresc numai bine!

      Ștergere