250 g făină proaspăt cernută
½ linguriță cu praf de copt sau bicarbonat
2 ouă mari
2 linguri cu zahăr
200 ml lapte
Coaja rasă de la ½ lămâie
O lingură cu unt
Pentru sos:
250 g căpșuni
O linguriță cu suc de lămâie
200g zahăr
200 ml apă
Preparare:
Făina împreună cu praful de copt sau bicarbonatul se cern
într-un castron. Se adaugă 2 gălbenușuri și 2 linguri cu zahăr.
Se adaugă laptele
și coaja rasă de lămâie
și se și se bate bine cu mixerul până se omogenizează.
Albușurile
se bat spumă și se adaugă la compoziție amestecând ușor de jos în sus.
Se pune untul să se topească într-o tigaie nonaderentă.
Când
este încins, se pune toată compoziția.
Se prăjește pe ambele părți.
Se lasă să se
răcească apoi se rupe în bucăți nu prea mari și se așează în cupe sau pahare.
Se prepară sosul de cărșuni:
Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie în
jumătăți. Se stropesc cu sucul de lămâie. Apa se pune la fiert cu zahărul. Când
începe să clocotească se adaugă căpșunile. Se lasă să dea câteva clocote și se
oprește.
Sosul de căpșuni se toarnă în cupe, peste bucățile de
clătite.
Un desert delicios! mai ales ca imi plac tare mult capsunile :) L-am gustat doar virtual deocamdata, dar tot a fost bun :))
RăspundețiȘtergereVin si eu la un pahar! ;)
RăspundețiȘtergere