Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 24 mai 2014

MUFINS CU FRUCTOZĂ ȘI CREMĂ DE FRUCTE ROȘII

Ingrediente:
3 ouă
200 ml smântână
50 g unt topit și răcit
100 g fructoză
300 g făină
Un plic praf de copt
Arome: vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocală
Pentru cremă:
400 g fructe roșii (am pus zmeră și căpșuni congelate)
2 linguri cu fructoză
2 linguri cu amidon sau un plic cu budincă de vanilie sau căpșuni

Preparare:
Pentru cremă, se iau 2-3 linguri din zeama lăsată de fructele congelate și se amestecă cu amidonul. Restul fructelor se pun în blender și se pasează împreună cu fructoza. Amestecul obținut se pune pe foc și când începe să fiarbă se dă focul mic, se adaugă amidonul și se amestecă până se leagă. 

Se lasă la răcit, amestecând ocazional să nu facă pojghiță deasupra.

Pentru aluat se mixează ouăle cu fructoza,

 se adaugă untul topit și smântâna, aromele 

apoi făina cernută împreună cu praful de copt 

amestecând cu o paletă până se obține un aluat destul de consistent.

 Formele de brioșe se tapetează cu chese (hârtii speciale) și în fiecare formă se pune cîte o lingură de aluat, apoi una de cremă 

și se acoperă cu altă lingură de aluat. 

Se pun la copt pentru 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit. Se scot din cuptor când sunt ușor rumenite. 

Se lasă să se răcească și li se pune câte o ”căciulă” din crema rămasă.



Sunt aerate, pufoase și, cu moderație pot fi consumae și de diabetici.


Un comentariu:

  1. Fiind mare cosumatoare de fructoza,va multumesc in mod deosebit pentru reteta si va doresc o zi minunata.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere