Rețetă preluată din ALBUMUL LITERAR GASTRONOMIC editat de
revista VIAȚA ROMÂNEASCĂ, București, 1983, pag 145.
Ingrediente*:
0,400 kg creier
0,100 kg făină
0,300 kg ouă (6 bucăți)
0,002 kg piper
0,125 kg unt
0,300 l lapte
0,030 kg sare
Preparare:
Se curăță creierul de pielițe în apă rece. Se spală în
mai multe ape pentru a îndepărta resturile de sânge. Se fierbe în apă cu sare
timp de 20 de minute. Se dă la rece, se taie cubulețe și se amestecă bine cu
sosul alb, format din:
lapte,
făină
și unt (100 g),
gălbenușurile,
sarea,
piperul
și albușurile bătute spumă.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată
cu unt (25 g)
și se dă la cuptor la foc iute 20 de minute.
*Am folosit ½ din cantitățile de ingrediente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu