Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 9 mai 2014

NEGRESA CU FRUCTE CONFIATE ȘI GLAZURĂ DE CIOCOLATĂ ALBĂ

Ingrediente:
100 g ciocolată neagră
2 ouă mari, ușor bătute
100 g unt
100 g zahăr
4 linguri pline cu făină
O lingură cu cacao
100-150 g mix de fructe confiate (cireșe, ananas, coacăze, merișoare, stafide)
Un pliculeț de praf de copt
Un praf de sare
Esență de rom sau vanilie
Pentru glazură:
100 g ciocolată albă
50 ml smântână
Câteva cireșe confiate

Preparare:
Se freacă untul cu zahărul până ce acesta se topește. 

Se adaugă cele două ouă bătute ușor și aromele. Se mixează până se obține o cremă aerată. 

Se adaugă ciocolata topită la bain-marie sau microunde și răcită.

Se cerne făina cu cacaoa, praful de copt și sarea și se adaugă în compoziția de mai sus, mixând până se încorporează. 

Se adaugă fructele confiate amestecând cu o lingură de lemn.

 Se toarnă compoziția într-o tavă 20X20 unsă cu unt și tapetată cu făină. Se nivelează 

și se dă la cuptor  10 minute la foc mare apoi încă 35-40 de minute la foc mic. Se scoate din cuptor, se lasă 10 minute în tavă apoi se răstoarnă pe un grătar și se lasă să se răcească. Se taie pătrate se glazurează fiecare pătrat cu ciocolata albă topită împreună cu smântâna și se decorează cu o cireașă confiată.

Este o prăjitură pufoasă, cu gust intens de ciocolată și care se păstrează proaspătă și o săptămână.



Un comentariu: