Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 5 septembrie 2014

GULAȘ CA-N TRANSCARPATIA

Ingrediente:
4 aripioare de pui
O ceapă
2-3 morcovi
O țelină potrivită
O căpățână de usturoi
2 ardei grași (unul roșu și unul verde sau galben)
Un ardei iute
2 roșii mari
2 linguri cu făină
2-3 linguri cu ulei
O linguriță cu boia de ardei
Sare și piper după gust

Preparare:

Ceapa se taie cubulețe. Morcovii, țelina și ardeii se taie bastonașe, ardeiul iute rondele iar usturoiul feliuțe. 

Roșiile se taie cuburi.


Aripioarele de pui se taie în 3 bucăți. 

Vârfurile se folosesc la o supă iar celelalte două părți se sărează și se pipărează. Se sau prin făină 

și se prăjesc 

pe ambele părți. 

Se scot și se pun deoparte. În același ulei se pune ceapa tăiată cubulețe și se călește până devine sticloasă. 

Se adaugă ardeiul iute și usturoiul 

apoi morcovii și țelina. 

Se adaugă boia de ardei 

și se călesc până se moaie legumele, mai adăugând câte puțină apă. Când s-au muiat se adaugă roșiile 

și se lasă să se moaie apoi se adaugă și ardeii. 

Se lasă să fiarbă bine apoi se adaugă bucățile de carne, 

se sărează și se pipărează după gust.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu