Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 2 septembrie 2014

SUPA DE PUI CU MELCI




Ingrediente:
Carne de pui pentru ciorbe: vârfuri de aripi, spate, coșul pieptului
250 g carne tocata de pui
O ceapă
Un morcov
O rădăcină de pătrunjel
Aluat pentru tăieței dintr-un ou (rețeta aici
Un ardei iute verde
½ ardei roșu (iute sau kapia, după gust)
O lingură de pasta de roșii
Sare, piper, fulgi de cili, după gust
Câteva fire de pătrunjel verde

Preparare:
Din bucățelele de carne, ceapă, morcov, rădăcina de pătrunjel, sare și piper după gust se prepră o supă de pui. Se strecoară și se păstrează doar morcovul fiert, care se taie bucăți potrivite.

Dintr-un ou, sare și făină cât cuprinde se face un aluat tare, de tăieței. Se întinde o foaie dreptunghiulară. 

Se unge pe toată suprafața cu pasta de roșii și se presară cu rondele de ardei iute verde și puțină verdeață, după gust.

Carnea toccata se pune între două bucăți de folie alimentară și se întinde o foaie aproape de dimensiunea foii de aluat. 

Se ridică una din folii și cu grijă, se pune foaia de carne tocată peste foaia de aluat. Se presară ardeiul roșu și se rulează strâns foaia. 

Se înfășoară în folie alimentară și se pune ruloul în congelator pentru o oră.

 Se scoate din congelator și se taie rondele (melci). 

Se pun în supa care fierbe, se dă focul mic și se așteaptă până  melcii se ridică la suprafață, semn că sunt fierți. 

Supa se servește cu pătrunjel tocat deasupra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu