Anul trecut, la începutul lui septembrie, când am fost la
Răduți, am găsit în piață doi băiețași care voiau să vândă vreo 2-3 kg de
gălbiori. Cum la Sucevița în pădure am găsit foarte puțini, i-am cumpărat
imediat pe cei de la copii, chiar dacă nu erau chiar foarte curați. Ajunsă acasă
ajutată de nora mea i-am curățat, i-am spălat sub jet de apă, i-am opărit în apă puțină, i-am scurs și după ce s-au
răcit, i-am pus la congelator și i-am adus la București.
Zilele trecute am scos una din pungile cu gălbiori
congelați (am avut 3 pungi cam de ½ kg fiecare) și i-am făcut cu smântână.
Ingrediente:
½ kg gălbiori
O cepă
2-3 căței de usturoi
½ l de supă de zarzavat sau de pui
300 ml smântână
O linguriță cu făină sau mai bine cu amidon de porumb
Pătrunjel verde
Sare și piper după gust
Preparare:
Gălbiorii
se pun la fiert cu supa, o ceapă fin tocată, un
cățel de usturoi și câteva fire de pătrunjel verde.
Se fierb la foc potrivit
până scade aproape tot lichidul. Smântâna se amestecă cu făina sau amidonul și
se pune peste gălbiori.
Se amestecă bine și când au dat din nou în clocot se condimentează
cu sare, piper și un cățel de usturoi fin tocat și se oprește focul.
Se servesc
fierbinți cu pătrunjel verde și mămăligă sau pâine.
Oare cand pregatiti asa bunatati nu ma chemati si pe mine ? Stiti bine ca sunt mare amatoare de ciuperci, si cand te gandesti ca nu stau nici la mare distanta de Dumneavoastra....
RăspundețiȘtergereMai am o punga cu galbiori in congelator. Deci va astept!
Ștergere