Ingrediente
• 150 de grame de ciuperci
• 1 lingură pătrunjel tocat
• unt
• 1 ou
• 1 iaurt gras
• 100 g făină
• 1 pachet praf de copt
• sare, piper
• 50 g Feta
• 3 linguri smântână
• 1 / 2 linguriţă boia de ardei
Preparare:
Se spală ciupercile rapid în apă, dacă acestea sunt curate, se freca uşor cu o cârpă umedă. Se taie în bucăţi mici.
Se calesc in putin unt, la foc mic. Adăugaţi pătrunjel, amestecati si lasati sa fiarba inabusit aproximativ 10 min.
În acelaşi timp, se pregăteşte aluatul de blinis:
se amestecă cu ouă, iaurt şi apoi se adaugă făina şi praful de copt. Asezonati cu sare si piper.
Se adaugă aproximativ 50 de grame de ciuperci şi se amestecă bine.
Prajiti blinis in unt, la foc mic. Încercaţi să le dati o formă rotundă. Prajiti pe ambele fete.
Amestecati brânza Feta cu smântână şi boia de ardei. Puneti-o câteva secunde la microunde la căldură.
Servi blini presarate cu Feta si cu restul de cremă de ciuperci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu