Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
miercuri, 10 martie 2010
ARIPIOARE DE PUI UMPLUTE
Este o reteta foarte usor de preparat, dietetica, gustoasa, carnea ramane suculenta si crocanta in acelasi timp, ce mai, "KFC la noi acasa" cum au spus copii mei.
Incercati!
Ingrediente:
1 kg aripioare de pui
masline fara samburi
un ou
2-3 linguri de faina
300 g pesmet
2-3 linguri de parmesan ras
sare, piper, cimbru, boia
Preparare:
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare de aragaz.
Aripioarele de pui se despart in cele 3 parti componente.
Varfurile se indeparteaza si se pot folosi la o supa de pasare.
Celelalte doua parti se condimenteaza,
li se face cate un buzunaras cu un cutit ascutit (la fel cum se impaneaza carnea) si se introduce cate o maslina (sau o jumatate de ciupercuta din conserva sau un file de anchoa).
Aripioarele astfel umplute se presara cu faina, scuturand vasul ca sa fie bine acoperite.
Oul se bate cu sare, piper, boia, etc si cu o lingura de apa.
Pesmetul se pune intr-un bol incapator si se amesteca cu parmezanul ras.
Aripioarele presarate cu faina se dau prin ou apoi prin pesmetul amestecat cu parmezan
si se aseaza in tava, peste hartia de copt.
Se da tava la cuptorul preincalzit. Cand a capatat o crusta aurie, sunt gata.
Se pot servi cu maioneza, salate sos de hrean, etc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu