Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
miercuri, 3 martie 2010
RULADA APERITIV CU PESTE
Reteta de aici
Ingrediente:
- 4 buc oua
- 2 linguri Faina
- 2 linguri amidon
- 100 g Maioneza
-Sare
-piper negru (rasnit)
- 100 g Măsline
- Verdeata
Pentru umplutura:
-Peşte ( cca 150 g somon marinat si o conserva de ton)
-2 oua fierte tari
- 50 g Unt
- o Lamaie
-cateva capere
Preparare:
Ouăle se freaca cu sarea si maioneza, se adaugă făina şi amidonul, piperul rasnit.
Măslinele se taie inele, verdeaţa se toaca foarte fin intr-un blender.
Adaugati la verdeata putin aluat.
Restul aluatului se toarna pe hartie de copt unsa, se netezeşte şi apoi cu o lingurita se toarna verdeata. Puneţi maslinele arajate in randuri.
Puneti in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 7-10 minute, dar fiti atenti pentru ca se coace foarte repede.
Scoateti-o şi rulati-o imediat.
Cu peste poate fi o varianta. Daca aveti peste feliat, ungeti foaia cu unt in care ati adaugat o lingura de zeama de lamiae, asezati pestele si rulati strans.
Eu am avut putin somon marinat si o coserva de ton in ulei. Asa ca am pus pestele (scurs de lichid) in blender cu unt, oule fierte si curatate, caperele, sare si piper si zeama de lamaie si apoi l-am intins peste foaie si am rulat strans. Se da la frigider pentru minim doua ore.
Taiem rulada in felii si o servim fie asezata simplu pe platou, fie asezate pe felii de castraveti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Uau, arata intr-un mare fel.
RăspundețiȘtergereAspectul este ...de nota 10,dar si savoarea precis e direct proportionala...
RăspundețiȘtergereO voi "verifica"si eu.
O sambata asa cum ti-ai dorit-o !
O imbratisare si un sarut ...primesti drept felicitare ????
Evelina
intrebare de urgentaa :)) sunt in criza de timp si acum vreau sa fac reteta asta absolut minunata, dar spune-mi te rog daca pot sa inlocuiesc maioneza...si daca da ..cu ce?? multumesc anticipat!!
RăspundețiȘtergerecred ca se poate inlocui cu un g[lbenus frecat cu o lingura de smantana insa eu am folosi maioneza. Succes!
RăspundețiȘtergereP.S. sa nu o coci prea tare ca se va rupe cand o rulezi!
Multumesc, din pacate noaptea trecuta nu am mai avut timp sa o fac, dar acum ma voi apuca de ea! Sper sa fie un succes si sa arate ca a ta(macar pe aproape) pentru ca este minunata!!
RăspundețiȘtergereIti doresc succes!
RăspundețiȘtergereAm preparat-o si e grozava.
RăspundețiȘtergereMa bucur!
RăspundețiȘtergereBuna ziua!
RăspundețiȘtergereAs dori sa fac si eu reteta. pot inlocui aluatul cu foi din comert?
Multumesc!
Nu stiu la care foi te referi. De regula, la rulade foaia se coace, apoi se umple si se ruleaza. Deci foaia coapta trebuie sa fie destul de maleabila pentru a se rula. De aceea nu asi recomanda foietajul din comert.
ȘtergereDaca nu vrei sa faci aluatul de foaie din reteta mea, iti sugerez sa faci un aluat asemanator cu cel de clatite, numai ca putin mai gros, sa-l coci intr-o tava dreptunghiulara, unsa in prealabil cu putin ulei, sa-l coci in cuptor 10-15 minute, pana se intareste, dupa care scoti tava cu foaia din cuptor, o ungi cu umplutura dorita si ajutandu-te de un prosop rulezi foaia.
Succes!