Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
vineri, 12 martie 2010
COLTUNASI CU BRANZA DE VACI SI SMANTANA
Ingrediente:
Aluatul
1/2 lingurita de sare
3 oua
faina cat cuprinde
Umplutura:
500 g branza de vaci
sare
2 oua
In plus:
100 g smantana sau 50 g unt pentru servit
Preparare:
Umplutura:
Se amesteca toate ingredientele
Aluatul:
Se cerne faina pe planseta. Se face o adancitura in care se pune sarea si cele 3 oua.
Se framanta pana nu se mai lipeste de maini, adaugand atata faina cat sa obtinem un aluat tare, dar mai moale decat cel de taietei.
Se intinde o foaie.
Se taie cercuri cu forma speciala pe fiecare cerc se pune cate o lingurita de umplutura.
Se preseaza forma pentru a obtine coltunasul.
Se lasa putin sa se zvante.
Intre timp se pune la fiert apa cu sare si o lingurita de ulei, intr-o cratita destul de larga.
Cand apa fierbe se pun coltunasii si se amesteca usor cu o lingura ca sa nu se prinda de fund. Se fierb 5-6 minute si cand s-au ridicat la suprafata apei, sunt gata.
Se scot cu grija si se pun intr-o strecuratoare.
Se aseaza pe platouri si
se servesc fierbinti fie cu putin unt deasupra
sau cu smantana.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ati uitat de apa calduta in compozitia aluatului.
RăspundețiȘtergereNu, nu am uitat. Eu nu pun apa in aluat. Singurele lichide sunt ouale care se combina cu atata faina pana se obtine un aluat tare. Acesta este aluatul pe care il folosesc eu la coltunasi. Exista si un aluat cu apa si mai putine oua, dar eu cel mai des il fac pe acesta, numai cu oua, care are avantajul ca nu se rupe la fiert sa iasa umplutura.
RăspundețiȘtergereIncearca-l si pe acesta si fa comparatia.
e ceva vreme de cand nu am mai mancat coltunasi, arata bine si au un gust divin si delicios, merita incercati si degustati :D
RăspundețiȘtergere