Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
marți, 16 martie 2010
MERLAN PANE LA CUPTOR
Am cumparat zilele trecute niste file de merlan. M-am gandit ca cel mai bun ar fi pane, dar dorind sa fie cat mai dietetic, l-am facut la cuptor.
Iata reteta:
Ingrediente:
o cutie (600 g) cu fileuri de merlan congelat
2 linguri de faina
un ou
pesmet alb
o lingura de parmezan
condimente pentru peste, sare si piper
Preparare:
Se decongeleaza merlanul, se usuca intr-un prosop si se sareaza si condimenteaza.
Se pune intr-un bol cu cele doua linguri de faina si se scutura bolul pentru a se imbraca fileurile in faina.
Oul se bate bine cu putina sare si piper.
Pesmetul se amesteca cu parmezanul si se pune intr-un alt bol.
Fileurile de peste imbracate in faina se dau prin oul batut
apoi se pun in bolul cu pesmet. Se scutura bine bolul pentru a se acoperi fileurile cu pesmet,
apoi se scot si se aseaza intr-o tava de copt tapetata cu hartie.
Se pun in cuptorul preincalzit si se coc pana capata o crusta aurie.
Se servesc cu lamaie, cu mujdei de usturoi, cu salata sau cu garnitura de legume.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Много апетитно изглежда!
RăspundețiȘtergereПоздрав, Диана