Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 15 noiembrie 2010

RISOTTO DIN OREZ BRUN CU FRUCTE DE MARE




Ingrediente:
600 g fructe de mare
o cana de orez brun
cateva linguri de ulei de masline
25 g unt
1/2 pahar cu vin alb
1-2 linguri de patrunjel verde, tocat marunt
sare, piper
4 catei de usturoi
o ceapa mica
o cutie cu porumb
un ardei gras rosu
cateva felii de lamiae, un ardei cilli rosu, cateva fire de verdeata pentru decor

Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune untul impreuna cu ceapa toccata marunt si se lasa pana cand aceasta din urma incepe sa "luceasca". Se adauga orezul spalat si scurs bine si 3 cani de apa si se lasa la fiert pana s-a evaporat aproape toata apa. Se adauga ardeiul tocat marunt si porumbul boabe. Se amesteca bine, se mai lasa 1-2 minute pe foc apoi se da deoparte si se acopera vasul.
Intr-o tigaie adanca se pune uleiul de masline si usturoiul zdrobit si se lasa putin la calit.
Se adauga fructele de mare cu tot cu zeama lor si se lasa pana se infierbanta bine.
Se toarna vinul, ½ pahar cu apa si patrunjelul verde tocat, sare, piper si se lasa la fiert (amestecand incet, din cand in cand) pana cand sosul scade complet.
3/4 din cantitatea de fructe de mare se amesteca apoi cu orezul, pastrand 1/4 din fructele de mare pentru décor.
Punem risotto intr-o forma, apoi rasturnam pe farfuria in care dorim sa-l servim, ornam cu fructe de mare, feliute de lamiae ardei cilli si verdeata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu