Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
luni, 27 iunie 2011
TARTA SĂRATĂ, FĂRĂ BLAT
Ingrediente:
250 g de iaurt sau smantana ( pentru cei care nu ţin regim)
200 g de salam de pasăre sau de orice fel (pentru cei care nu ţin regim)
200 g de branza de vaci slabă sau caş
200 g caşcaval dat pe răzătoare
4 ouă
Câteva măsline fără sâmburi
o mână de fasole verde fiartă în apă sărată
2 linguri cu făină
o lingură cu griş
mărar
sare şi piper după gust
facultativ, parmezan (pentru presărat deasupra la final)
Preparare:
Branza se dă pe răzătoarea mare sau se sfărâmă foarte bine cu furculiţa.
Salamul se taie cubuleţe.
Măslinele se taie rondele (dacă nu le-aţi cumpărat gata feliate)
Mărarul se spală şi se toacă mărunt.
Păstăile se taie bucăţele de cca 1 cm lungime.
Într-un castron se amestecă brânza, iaurtul (smântâna), mărarul tocat, rondelele de măsline, ouăle şi salamul, se adaugă făina puţin câte puţin, apoi grişul.
Se potriveşte de sare şi piper.
Se amestecă bine şi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Deasupra se poate presăra parmesan ras.
Se dă la cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute, sau până când tarta s-a întărit şi s-a rumenit frumos deasupra.
Rece, se porţionează după preferinţă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
La ce temperatura se regleaza cuptorul?
RăspundețiȘtergerela 150-160 de grade
RăspundețiȘtergere