Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 19 decembrie 2012

BRĂDUȚI ȘI STELUȚE CU MIERE ȘI MIRODENII

Ingrediente:
125 g unt
125 g zahăr
100 g nuci măcinate
100 ml miere
250g făină
Un ou
Un pliculeț de praf de copt
O linguriță de scorțișoară (am pus praf de ghimbir)
O linguriță amestec de condimente: cuișoare, anason stelat,  semințe de fenicul, ienibahar

Preparare:
Condimentele se pun într-o râșniță de cafea și se macină foarte bine. Se cern apoi printr-o sită și se folosesc în aluat.
Se pun toate ingredientele într-un castron și se amestecă cu mixerul până se pbține un aluat omogen. Se formează o bilă care se  înfășoară în folie alimentară  și se pune în frigider pentru 2 ore.

Se încinge cuptorul la 170 grade C. Tăvile se tapetează cu hârtie de copt.
După cele 2 ore se scoate aluatul din frigider, se mai frământă o dată și se întinde între 2 bucăți de folie alimentară într-o foaie de 2-3 mm grosime.

Cu ajutorul formelor de tablă sau de plastic se decupează figurine (brăduți și steluțe) care se pun pe hârtia din tăvi și se  coc timp de 12-15 minute, până se rumenesc ușor pe margini.

Fursecurile reci se acoperă  cu o glazură  obținută prin frecarea câtorva picături de lămâie (glazura albă) și câtorva picături de suc de zmeură sau căpșuni (glazura roșie) și zahăr pudră. Se ornează cu  cocos verde, alb și bomboane colorate, pentru a reda mai bine atmosfera de Craciun.

Un comentariu: