125
g unt
125
g zahăr
100
g nuci măcinate
100
ml miere
250g
făină
Un
ou
Un
pliculeț de praf de copt
O
linguriță de scorțișoară (am pus praf de ghimbir)
O
linguriță amestec de condimente: cuișoare, anason stelat, semințe de fenicul, ienibahar
Preparare:
Condimentele
se pun într-o râșniță de cafea și se macină foarte bine. Se cern apoi printr-o
sită și se folosesc în aluat.
Se
pun toate ingredientele într-un castron și se amestecă cu mixerul până se
pbține un aluat omogen. Se formează o bilă care se înfășoară în folie alimentară și se pune în frigider pentru 2 ore.
Se
încinge cuptorul la 170 grade C. Tăvile se tapetează cu hârtie de copt.
După
cele 2 ore se scoate aluatul din frigider, se mai frământă o dată și se întinde
între 2 bucăți de folie alimentară într-o foaie de 2-3 mm grosime.
Cu
ajutorul formelor de tablă sau de plastic se decupează figurine (brăduți și
steluțe) care se pun pe hârtia din tăvi și se
coc timp de 12-15 minute, până se rumenesc ușor pe margini.
Fursecurile
reci se acoperă cu o glazură obținută prin frecarea câtorva picături de
lămâie (glazura albă) și câtorva picături de suc de zmeură sau căpșuni (glazura
roșie) și zahăr pudră. Se ornează cu cocos
verde, alb și bomboane colorate, pentru a reda mai bine atmosfera de Craciun.
Draguti foc, vreau si eu!!!
RăspundețiȘtergere