Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 18 decembrie 2012

FURSECURI ARĂBEȘTI CU NUCĂ DE COCOS

Ingrediente:
pentru aluat:
un ou
un gălbenuș
o lingură cu apă
120 ml ulei
120 g zahăr
300 g făină
1/2 linguriță rasă cu praf de copt
Esență de vanilie  

Pentru "finisaj": 
gem sau dulceață de caise (un borcănel de 330g)
150-200 g fulgi nucă de cocos 

Preparare:
Oul și gălbenușul se amestecă cu lingura cu apă, se adaugă zahărul și esența de vanilie și se bat foarte bine cu mixerul.
În timp ce mixerul merge, se adaugă uleiul și se mixează în continuare.
Se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt. Se obține un aluat destul de moale dar care poate fi modelat.

 Se rup bucățele de aluat și cu mâinile unse cu puțin ulei se modelează bile de 2,5-3 cm diametru carese așează la distanță unele de altele, în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc în cuptorul preîncălzit  fără a se rumeni ci doar  până se albesc și se crapă ușor la suprafață.
 
Se scot și se lasă să se răcească pe un grătar.

Pentru "finisare" se încălzește gemul sau dulceața, sfărâmând  cu un blender sau mixer, dacă estecazul, bucățelele de fructe.
Fursecurile reci, se dau prin gemul călduț apoi prin nucă de cocos, îmbrăcându-se pe toate părțile.
 
Se dau la rece și se pot servi după minim 8 ore, timp în care se vor înmuia de la gem.

Sunt pufoase, fragede, aromate.

 

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu