Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 23 decembrie 2012

HERING MARINAT

Ingrediente:
Saramură pentru 1 litru de apă:
4 linguri cu sare
1,5 linguri cu zahăr
80 ml de oțet de vin
1 linguriță semințe de coriandru
6 boabe de ienupăr
2 buc. cuișoare
4 boabe de  ienibahar
½ linguriță boabe de piper negru
3 frunze de dafin
2 bucăți de hering proaspăt sau congelat (am pus doar o bucată)
Ceapă roșie, o lingură cu ulei de floarea soarelui  și câteva măsline sau zeamă și coajă de lămâie pentru servit 

Preparare:
Ingredientele pentru saramură se pun într-o crăticioară cu 1l de apă. Se aduce la fierbere și se amestecă pentru a se dizolva sarea și zahărul. Se oprește focul și se lasă să se răcească complet.

Heringul
 
se curăță de intestine și i se taie capul, apoi se spală bine.
 
Se așează ăntr-o tavă potrivită ca mărime și se toarnă saramura astfel încît să-l acopere. Se pune în frigider pentru minim 48 de ore, întorcând ocazional peștele.

Se servește tăiat  rondele, cu ceapă roșie tăiată felii, stropit cu o lingură de ulei de floarea soarelui și
 
câteva măsline sau zeamă și coajă de lămâie.
 
Se poate păstra până la 2 săptămâni în frigider, într-un borcan cu capac.

 

Un comentariu: