Ingrediente:
3-4 vinete tinere
O ceapa
4 linguri cu ulei
zeama de la 1/2 lamaie (sau 2 linguri cu otet)
sare
Preparare:
Vinetele se curata de coaja, se taie felii
si apoi
cubulete.
Se presoara cele 2 linguri de sare si zeama de lamiae (ca sa nu se
innegreasca), se amesteca si se lasa 15-20 de minute.
Cuburile de vinete se pun
apoi intr-o sita, se clatesc cu apa rece si se storc bine.
Intr-o tigaie se
pun cele 4 linguri cu ulei si cuburile de vinete stoarse si se inabusa la foc mediu 2-3 minute, amestecand
mereu.
Se adauga apa, se acopera si se mai lasa la foc mic (cam 6-8 minute), pana se
absoarbe toata apa. Se scot si se pun in sita la scurs, pana se racesc.
Dupa racire se pun in vasul de la mixerul vertical sau
in blender, cu sare si se mixeaza doar cat sa se zdrobeasca cubuletele de vinete.
Se potriveste dupa
gustul fiecaruia.
Daca considerate mai puteti adauga ulei. La sfarsit se poate adauga ceapa tocata marunt.
Este o salata foarte buna la gust, si nu se simte nici
un pic de gust amar sau iute, nu au miros de afumat , este foarte alba si nu se murdareste aragazul sau cuptorul.
.
foarte tare, vorba unora :)
RăspundețiȘtergerepentru a nu coace pe aragaz, mai ales din cauza mirosului persistent dupa, ma limitam de la o vreme in a gati vinetele pane.
Felii date prin faina, ou si pesmet amestecat cu branza rasa, ceva condimente, mai imi place sa pun si susan, in fine, ies destul de bune.
Dar am sa incerc reteta prezentata de tine, sunt curioasa cum imi vor iesi.
Multumesc,
Cozia
Interesant ... de retinut ; cred ca din aceste motive nu-mi mai plac mie vinete salata , mult deranj , mizerie , fum , iar afara sa aprind un foc la gratar ptr 3 vinete ... ma las lipsita .
RăspundețiȘtergereMs de idee/reteta .