Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 11 iulie 2013

TARTINE CU CREMA DE BRANZA DE CAPRA SI ARDEI COPTI



A inceput sezonul ardeilor copti. Un aperitiv simplu, rapid si foarte gustos  care foloseste ardeii copti. Ingredientele pot fi pregatite si cu o zi inainte,urmand a fi asamblate in momentul servirii.

Ingrediente:
Paine felii
Branza de capra
Crema de branza (in ce proportie doriti)
1-2 linguri cu smantana
1-2 linguri ulei de masline
2-3 catei de usturoi
Cateva fire de patrunjel verde
Cateva codite de ceapa verde (am folosit ceapa ciorii)
2 ardei copti (unul rosu si unul verde)
Putin otet de vin sau balsamic
Sare si piper dupa gust 

Preparare:
Feliile de paine se stropesc cu ulei
 
si se dau la cuptorul incins pentru 10-12 minute, pana devin aurii.
 
Se scot si se lasa sa se raceasca. Branza de capra, crema de branza si smantana se mixeaza pana se obtine o crema omogena. Se asezoneaza cu sare si piper. Ardeii copti se rup fasii subtiri. Usturoiul se piseaza intr-un mojar cu sare mare. Se adauga cateva fire de patrunjel verde, tocat marunt, un pic de otet  si un pic de ulei, dupa gust. Se adauga fasiile de ardei si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se patrunda gusturile.

Feliile de paine se ung cu crema de branza si se decoreaza cu fasiile de ardei copti si ceapa verde tocata marunt.

Sunt delicioase si aspectoase.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu