Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 18 iulie 2013

CREVETI PANE CU SOS DE USTUROI SI MAIONEZA


Ingrediente:
200 g baby creveti congelati
100 g creveti medii congelati (puteti folosi de care aveti)
2 linguri de zeama care ramane dupa decongelare
2 linguri  amidon de porumb
Un ou
pesmet
ulei pentru prajit
sosul:
2-3 catei de usturoi
Cateva fire de patrunjel verde
O lingura cu maioneza
O lingurita sos ketchup iute
Sare, piper, zeama de lamaie, dupa gust

Preparare:
Crevetii se decongeleaza.

 
Intr-o farfurie adanca se amesteca zeama lasata de creveti cu oul si cu amidonul.
 
 In alta farfurie se pune pesmetul.
Se scufunda  crevetii in amestecul de amidon si oua
 
apoi se rostogolesc rapid prin pesmet  (se scutura farfuria sa se imbrace complet in pesmet).
 
Se incinge bine uleiul si se prajesc crevetii pana devin aurii.
 
Se scurg de grasime pe prosoape de hartie.

sosul:
Usturoiul se pune intr-un mojar si se piseaza bine. Se adauga frunzele de patrunjel tocate marunt,
 
maioneza ketchup-ul si se amesteca.
 
Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si zeama de lamaie.

Cu acest sos se servesc crevetii pane.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu