pentru aluat:
100
g unt
200
g faina
un
ou
6
linguri cu apa
un
praf de sare
pentru umplutura:
150
g branza de capra
150
g crema de branza
2
linguri cu smantana
3
oua
100
g sunca de Praga
un
ardei capia rosu
50
g cascaval ras
Cateva
rondele de masline
Sare
si piper dupa gust
Preparare:
Faina
,sarea, untul la temperatura camerei, oul si apa se pun intr-un castron.Se
framanta si se obtine un aluat sfaramicios, care se inveleste in folie
alimentara si se da la frigider minim 3 ore.
Din
aluat se rup bucati de marime potrivita pentru a acoperi formele de minitarte.
Se presara masa de lucru cu faina si din fiecare parte se intinde cate o foaie
rotunda cu care se va imbraca forma de tarta unsa cu unt .
Se preseaza
marginile pentru a indeparta surplusul de aluat si se inteapa cu furculita
pentru a nu se umfla la copt .
Sunca de praga se taie fasii
si se
repartizeaza in formele imbracate cu aluat.
Cele
doua feluri de branza si smantana se amesteca cu oul batut, cu ajutorul unei
furculite.
Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se umplu minitartele.
Se
decoreaza cu ardei, rondele de masline si fasii de aluat. Deasupra se rade
cascaval.
Se
dau la cuptor pana se rumenesc.
Se
pot servi atat calde
cat si reci.
Frumoase si delicioase!
RăspundețiȘtergere