In orice fel ar fi servita, este o mancare
nemaipomenit de gustoasa, satioasa si aspectoasa. Este foarte simplu de
preparat iar combinatia de gusturi este perfecta. Se poate servi si cu ardei
copti.
Ingrediente:
6-8 ciuperci albe, frumoase, numai palariile
O vanata
2 ardei grasi, dintre care cel putin unul sa fie rosu
O rosie
Un catel de usturoi
O lingura cu ulei (poate fi si de masline, daca va
place)
Sare si piper dupa gust
O lingurita cu otet de vin alb
Preparare:
Cel mai gustos este sa folosim legumele coapte pe
aragaz sau pe gratar, nu in cuptor. Eu am folosit un gratar de fonta pus pe
ochiul aragazului.
Gratarul de fonta se infierbanta bine pe aragaz, se
picura putin ulei (pentru a nu se face prea mult fum in bucatarie) si se pun
legumele: vanata, ciupercile, rosia
si ardeii, daca au loc, daca nu, se coc in
doua reprize.
Se intorc legumele (inclusive ciupercile) sa se coaca pe ambele
parti.
Dupa ce s-a copt, rosia se cresteaza in cruce si in
crestatura se pun cateva bucatele de usturoi, sare si putin ulei. Ardeii se pun
intr-o craticioara cu capac, se lasa 10-15 minute sa se abureasca dupa care se curate
de coji, cotoare si seminte si se rup fasii.
Vanata coapta
se curata sub apa rece si se lasa la scurs pe
un plan inclinat,
dupa care se toaca mare, se presara cu sare, putin ulei si eventual
ceapa. Daca nu, ceapa se poate pune deasupra. Cu vinetele pregatite astfel se
umplu ciupercile si se aseaza pe platou impreuna cu rosia coapta si cu rulouri
din fasii de ardei copti.
Toate legumele se stropesc cu putin ulei iar ardeii si
cu putin otet.
Se presara sare nu prea fina si dupa gust, piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu