Ingrediente:
Foi:
200 g unt
Un ou
Un gălbenuş
25 g drojdie
1oo ml lapte
100 g zahăr
500 g făină
Umplutura:
I. Un borcan de gem acrişor (am pus jeleu de merişoare)
II.3 albuşuri
200 g nuci
măcinate
200 g zahăr
III. 3-400 g rahat din fructe
Glazura:
2 gălbenuşuri
4 linguri cu vârf cu zahăr pudră
Preparare:
Drojdia se amestecă cu 2-3 linguriţe cu zahăr şi 100
ml lapte călduţ şi se pune la crescut într-un
loc cald. Se toarnă peste celelalte ingrediente
şi se frământă un aluat
potrivit de tare.
Se împarte aluatul în 4 părţi, din care se vor întinde 4 foi.
Dintr-o parte de aluat se întinde prima foaie
care se pune în tava unsă cu unt. Se unge cu gem.
Se întinde a doua foaie care
se aşează peste foaia unsă cu gem . Peste aceasta se pune umplutura din cele 3
abuşuri bătute spumă cu zahărul şi amestecate cu nucile măcinate.
Se întinde a treia foaie. Se aşează peste umplutura de
nuci.
Peste această foaie se aşează rahatul
aplatizat cu sucitorul.
Se pune
ultima foaie şi se pune prăjitura la copt.
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până îşi triplează volumul. Când prăjitura este aproape gata se întinde glazura,
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până îşi triplează volumul. Când prăjitura este aproape gata se întinde glazura,
se mai lasă 10 minute în cuptor cu uşa întredeschisă apoi se opreşte focul şi se lasă prăjitura să se
răcească în cuptor.
Se taie rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu