Când
aveam vreo 9-10 ani m-am îmbolnăvit de hepatită. La ieşirea din spital, printre
indicaţiile medicale din vremea aceea era un regim alimentar destul de strict
care trebuia urmat timp de 2 ani. Printre puţinele alimente permise erau
cartofii şi brânza de vaci. Săraca mama nu mai ştia ce să mai facă pentru că eu
refuzam şi cartofii şi brânza de vaci (nici azi nu le prea agreez), dar într-o
seară a făcut această „turtă”. Mi s-a părut altceva decât obişnuitul piure cu
brânză de vaci. Eu am înlocuit brânza de vaci cu telemea de capră şi caşcaval.
Ingrediente:
Un
cartof mare sau doi mai mici
O
ceapă uscată
Cîteva
fire de ceapă verde
300
g brânză (caşcaval, telemea de capră, parmezan ras)
O
lingură cu ulei
Piper
proaspăt ras
Preparare:
Cartofii
se taie cubuleţe şi se pun împreună cu ceapa tocată mărunt în tigaia cu o
lingură de ulei fierbunte.
Se amestecă puţin să se acopere cu ulei apoi se pune
apă cât să-i acopere.
Se lasă să fiarbă până cartofii s-au înmuiat şi apa a
scăzut.
Se sfărâmă cartofii cu o furculiţă.
Brânza se dă pe răzătoare, iar
codiţele de ceapă se toacă.
Se adaugă peste cartofii din tigaie.
Se acoperă
tigaia şi se lasă să se topească brânza, scuturând tigaia din când în când.
Se
răstoarnă pe o farfurie şi se pune în tigaie cu partea care a fost deasupra
pentru a se prăji puţin şi pe cealaltă parte.
Se presară cu piper proaspăt
râşnit şi puţin parmezan ras.
Se
serveşte fierbinte.
Cred ca sunt foarte gustoase aceste turte.Merita pregatite.
RăspundețiȘtergereCu bine,