Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 14 martie 2014

DUCHESSE CU CREMA DE CIOCOLATA



Ingrediente:
50 g migdale macinate
50 g nuci macinate
4 albusuri
200 g zahar
O lingurita crema de tartar
O lingura amidon alimentar
O  lingura faina
O lingurita esenta de migdale
Un praf de sare
Pentru umplutura:
200 g ciocolata cu lapte
2 linguri cu smantana
1 lingurita cu  cacao

Preparare:
Migdalele si nucile se rumenesc usor in cuptor. Se lasa sa se raceasca si se macina.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. 

Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se bate in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa.  

Se adauaga crema de tartar si se bate in continuare, 

dupa care se adauga amidonul si faina si se amesteca usor cu o paleta. 

Se adauga migdalele si nucile macinate precum si esenta de migdale 

si se amesteca usor de jos in sus. 

Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza gramajoare cu spatiu intre ele pentru ca se lasa la copt. 

Se da tava la cuptorul preincalzit, se da focul la minim (100 0C) si se coc timp de 20 de minute (mai mult se usuca).


Pentru crema ciocolata se rupe bucatele si se topeste impreuna cu smantana pe baia de abur sau la microunde. Se lasa sa se racoreasca si se lipesc cate doua cu aceasta crema. 

Se stropesc cu putina cacao.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu