Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 16 martie 2014

FASOLE VERDE CU MĂSLINE

Pentru că suntem în post, am ales această veche rețetă, publicată în ”ALBUM LITERAR GASTRONOMIC propus, cules și scris de: OCTAVIAN STOICA, MARIUS VULPE și colaboratorii”, editat de revista VIAȚA ROMÂNEASCĂ, București, 1983, pag. 133.

Ingrediente:
1 kg fasole verde (am folosit fasole galbenă, congelată)
200 g măsline
300 g ceapă
10 g sare
20 g pătrunjel frunze
600 g roșii
200 g ardei gras*
120 ml untdelemn
1 g piper

Preparare:
Se curăță fasolea, se spală și se opărește cu apă cu sare. Separat se călește ceapa

 cu 60 ml untdelemn  bine încins. 

Se introduce fasolea cu puțină apă.

 Se lasă să se înăbușe la foc molcom. 

Se spală, se curăță roșiile de pielițe și semințe, se toacă mărunt și se adaugă în momentul când fasolea este bine muiată. 

Se pun măslinele, fără sâmburi și date în câteva clocote dinainte.

Se adaugă restul de untdelemn, sare și piper. Se pune la cuptor 15 minute. 

Se servește rece**, cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

*Nu am pus, pentru că nu apare la modul de preparare
** Am încercat și este foarte bună și caldă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu