Pentru că suntem în post, am ales această veche rețetă,
publicată în ”ALBUM LITERAR GASTRONOMIC propus, cules și scris de: OCTAVIAN
STOICA, MARIUS VULPE și colaboratorii”, editat de revista VIAȚA ROMÂNEASCĂ,
București, 1983, pag. 133.
Ingrediente:
1 kg fasole verde (am folosit fasole galbenă, congelată)
200 g măsline
300 g ceapă
10 g sare
20 g pătrunjel frunze
600 g roșii
200 g ardei gras*
120 ml untdelemn
1 g piper
Preparare:
Se curăță fasolea, se spală și se opărește cu apă cu
sare. Separat se călește ceapa
cu 60 ml untdelemn bine încins.
Se introduce fasolea cu puțină
apă.
Se lasă să se înăbușe la foc molcom.
Se spală, se curăță roșiile de
pielițe și semințe, se toacă mărunt și se adaugă în momentul când fasolea este
bine muiată.
Se pun măslinele, fără sâmburi și date în câteva clocote
dinainte.
Se adaugă restul de untdelemn, sare și piper. Se pune la cuptor 15
minute.
Se servește rece**, cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.
*Nu am pus,
pentru că nu apare la modul de preparare
** Am încercat și
este foarte bună și caldă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu