Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 26 martie 2014

RULOURI CU NUCI

Din același aluat ca și cel folosit pentru sfințiimoldovenești pentru diabetici, un aluat foarte ușor de făcut și care se prelucrează foarte ușor,  am preparat și niște rulouri pe care le-am umplut cu nuci. Sunt delicioase și se păstrează proaspete mai mult timp
  
Ingrediente:
300 g nuci măcinate
Un albuș de ou
3 linguri pline cu zahăr
Un praf de sare
Esență de rom
Gălbenuș pentru uns deasupra

Preparare:
Din aluat 

se întinde o foaie dreptunghiulară care se unge cu următoarea umplutură:

Se bate albușul de ou cu un praf de sare. Se adaugă câte o lingură de zahăr și se bate în continuare până se topește zahărul și se obține o bezea lucioasă. Se adaugă esența de rom și nucile măcinate, amestecând ușor cu o paletă.
Se rulează aluatul cât mai strâns și se taie bucăți de 5-7 cm (eu le-am tăiat mai mici), 

care se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. 

Se lasă să mai crească în tavă 15-20 de minute după care se ung cu gălbenuș de ou, 

se dau la cuptorul preîncălzit și se coc 20-25 de minute.
Sunt fragede, pufoase, aromate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu